Buurt
Toont # 
# Weblink Hits
1   Link   Buurtlink
Jouw buurt op internet! Lees of schrijf zelf artikelen over onze buurt. Ook mededelingen en activiteiten kunt u hier vermelden.
908
2   Link   Frederikshof
Frederikshof: een oase van groen, hartje Crooswijk!
Op de plaats van het voormalig ‘Spartablok’ in de Frederikstraat, Crooswijk, heeft PWS een tuin voor de buurt gerealiseerd: het Frederikshof.De gezamenlijke tuin biedt de wijk een fijne ontmoetingsplek en rustplek voor jong en oud. In het voorjaar van 2011 trekt het nieuwe STADSTUINTEAM de tuinhandschoenen aan om de tuin tot een bloeiende oase te maken. Wijkbewoners kunnen elkaar ontmoeten, kinderen spelen er in het groen of een spelletje schaak aan de picknicktafel.
824
3   Link   CoolZaad
883
4   Link   De Tussentuin
1003
5   Link   NU HIER
In bouwprocessen ontstaan tussentijden, periodes waarin de oude situatie verdwenen is en de grond wacht op een nieuwe invulling. Deze wachtgronden kunnen ingezet worden voor publiek gebruik. Zo wordt bouwgrond, zij het tijdelijk, herwonnen als openbare ruimte. Deze periode kan ingezet worden als een laboratoriumfase waarbij nog niet alles vaststaat. Waar vanuit onderzoek nieuwe initiatieven zich kunnen ontwikkelen en nestelen. De overgangsfase kan zelfs gezien worden als een methode om gebieden marktconform om te vormen. Er kan en mag meer als het tijdelijk is. Tijdelijke beschikbare ruimte kan zo een aanjager voor vernieuwing zijn. Bij NU HIER ontwikkelen we door te doen. De grote kracht van tijdelijke projecten is dat er veel minder weerstand is tegen bijzondere, onbekende vormen van gebruik, van nieuwe programmas. Daardoor zijn er kansen voor vernieuwing en voor het experiment. Wat werkt blijft! Wat niet werkt verdwijnt.
1005
6   Link   Rotterdamse oogst
Zet de punt van een passer op de Coolsingel en trek een cirkel van 50 km om de stad. Het voedsel dat binnen die kring wordt verbouwd, verwerkt en verhandeld is Rotterdamse Oogst. Van Westlandse druiven tot appelsap uit Rhoon. Van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard. Van zuivel uit het Groene hart tot de teelt van jouw balkon.
Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Waarom? Het is goed voor milieu, gezondheid, gevoel en smaak. Weinig voedselkilometers en dus een lage drempel tot wat je eet: de boer zit immers om de hoek.
Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Boerenverstand ontmoet wereldburgers, ambacht ontmoet design, vergeten groente ontmoet innovatie.
Dat is Rotterdamse Oogst: een mix van het beste dat platteland en stad elkaar te bieden hebben!

1624
7   Link   DE WOONKAMER v.d. Burgemeester
1155
8   Link   ESSENBURGPARK
Op deze website zullen wij u op de hoogte houden over het ESSENBURGPARK initiatief.
730
9   Link   Buurt Bestuurt Essenburgbuurt
563

slinger-0030.jpg

hek (fotografie Rio Hollander).jpg
Essenburgsingel (fotografie Rio Hollander).jpg
volkstuinen (fotografie Rio Hollander).jpg
fietspadeinde (fotografie Rio Hollander).jpg