Algemeen
Toont # 
# Weblink Hits
1   Link   Hyves
854
2   Link   Info website over omgeving Essenburgsingel
1034
3   Link   Groene Agenda
1060
4   Link   Bouwkundewinkel
De Bouwkundewinkel
De Bouwkundewinkel helpt groeperingen en individuen die problemen of vragen hebben op bouwkundig gebied, maar niet over de financiële middelen beschikken om een regulier adviesbureau of architectenbureau in te schakelen. De doelgroep bestaat dan ook uit huurders, bewonersgroepen, non-profitinstellingen en verenigingen.

Een platform voor bewonersgroepen omtrent het thema luchtkwaliteit!
Bewonersgroepen hebben behoefte aan meer en betere ondersteuning en informatie. Voor specifieke vragen is er nu een website wikilucht .

Vers van de pers van Spuistraat 10 - Betaalbare milieurechtsbijstand!
Heeft uw natuur- of milieugroep betaalbare juridische ondersteuning nodig? Dan kunt u bij de advocaten van de Stichting Milieurechtbijstand Nederland terecht.

Alle aangesloten advocaten zijn gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht, milieurecht en ruimtelijke ordeningsrecht. Hun praktijk bestaat grotendeels uit zaken die hier betrekking op hebben. De advocaten van de stichting dragen de natuur en het milieu een warm hart toe en treden uitsluitend op ten gunste van de natuur en het milieu.

De advocaten werken op basis van ‘toevoegingen’, ofwel kleine subsidies. Afhankelijk van het vermogen van de groep wordt een deel van de kosten voor de advocaat mogelijk vergoed. De organisatie betaalt dan slechts een eigen bijdrage voor de rechtsbijstand (in 2008: €176,25).

Voor meer informatie over de advocaten, de betaalbaarheid van de rechtsbijstand en een aantal voorbeeldzaken kunt u terecht op: www.milieurechtsbijstand.nl

De website vormt daarnaast een ontmoetingsplaats voor natuur- en milieuorganisaties. Hier kunt u kennis, informatie en ervaringen uitwisselen. Bekijk de aangemelde groepen op de website en meld uw eigen organisatie aan! De aanmelding zorgt bovendien voor naamsbekendheid en mogelijk nieuwe (betalende) leden voor uw organisatie.

Overzicht leden BurgerAlliantie Gezondheid en Milieu
Totaal 125 leden
De BurgerAlliantie is ons samenwerkingsverband van regionale en lokale natuur- en milieuorganisaties en individuele burgerexperts op het gebied van gezondheid en milieu. Samen zijn ze een stem op het gebied van gezondheid en milieu.

Zoekt u informatie over, of contact met een milieuorganisatie, dan kan onderstaande lijst met contactgegevens u op weg helpen. In deze lijst is per provincie weergegeven welke natuur- en milieuorganisaties, burgers en groepen er actief zijn, daarnaast zijn er ook enkele landelijk opererende organisaties bij de BurgerAlliantie aangesloten.

Achter de naam van de organisaties die hun gegevens openbaar willen maken is een Info aanwezig met een link naar een document met informatie over deze persoon/organisatie. Zo kunt u, onder andere, lezen welke activiteiten worden uitgevoerd en wie de contactpersoon is.
Indien de organisatie/persoon beschikt over een eigen website vindt u hier een link naar deze site.

945
5   Link   Landschapsbeheer Nederland
Deze organisatie stimuleert mensen om zelf aan de slag te gaan met zorg voor het landschap bij hen in de buurt.
916
6   Link   Natuur voor mensen
1771
7   Link   Nationale uitdaging
1074
8   Link   Vitamine G
1648
9   Link   Groen forum Nederland
872
10   Link   Rapport (PDF) "natuur en gezondheid"
885
11   Link   BBShorse en Petshop
Goedkope artikelen voor Paarden en honden.
874
12   Link   springzaad
een website voor/over meer ruimte voor kinderen en natuur.
1046
13   Link   Rini Biemans
De Creatief Beheer methodeDe openbare ruimte in een wijk is de plek waar alles en iedereen samenkomt. De ontmoetingen tussen wijkbewoners vinden er plaats, kinderen groeien er op, maar ook is het de plek waar onvrede wordt geuit, vandalisme en intimidatie plaatsvinden. Het sociale en fysieke van een wijk grijpt op vele en complexe manieren ineen.

883
14   Link   groene loper 010
Het nieuwe wandelen
Groene Loper 010 is een initiatief van 100%Feldkamp en Plant Publicity. Het evenement wordt uitgevoerd door stichting Lekker Groen.

100%Feldkamp is Gudrun Feldkamp
In 2010 was Gudrun mede initiatiefnemer van Art Flow for Pakistan, een kunstbeurs die geheel ten goede kwam aan de getroffenen van de watersnoodramp in Pakistan. Zo’n doelstelling om 100% van de inkomsten ten goede van het goede doel te laten komen is bij evaluatie lastig te herhalen gebleken. Daarom is voor de Groene Loper 010 voor een andere organisatiestructuur gekozen. De bijdragen aan de loop worden nog steeds voor het goede doel, realisatie van bijzonder nieuw groen in Rotterdam gebruikt, daarnaast is er een beeldvormingtraject dat Rotterdam als groene stad profileert. Hiervoor worden fondsen en subsidies benaderd om de organisatie te financieren.
1047

boom-0003.jpg

hek (fotografie Rio Hollander).jpg
Essenburgsingel (fotografie Rio Hollander).jpg
spiegeling (fotografie Rio Hollander).jpg
fietspadeinde (fotografie Rio Hollander).jpg